måndag 4 november 2013

Mina mål med Digiskol

Eftersom vi arbetar mycket strukturerat med lässtrategier och även provkör vårt eget material (En läsande klass) som skall ges ut till alla landets skolor i april 2014 vill jag använda och kunna dela med mig av en digital läslogg. Jag vill att eleverna i förskoleklass och åk 1 har en gemensam läslogg som vi kan visa upp på bloggen och uppdatera efterhand. För eleverna i åk 2 och 3 är målet att alla skall ha en egen digital läslogg som också kan publiceras på vår blogg. Programmet som jag fattat tycke för och vill kunna använda är flipsnack.http://www.flipsnack.com/7CD58ECF8D6/ftpio93n

För att spinna vidare på samma område vill jag också ge eleverna digitala verktyg för textbearbetning. Genom att använda läsfixarna på sina egna och kompisarnas texter skapas en modell för hur även yngre elever kan bearbeta sina texter. Jag ser framför mig hur eleverna kan gå in i den digitala texten och skriva kommentarer i e x pratbubblor och i anslutning till detta ha med "läsfixarsymbolen".Jag kommer säkert att under resans gång hitta nya verktyg som jag vill pröva och utveckla.

3 kommentarer:

 1. Åh, vad intressant! Jag ser fram emot att få följa din #Digiskol-resa! Kan tänka mig att det är många som är nyfikna på att använda digitala verktyg på liknande sätt eftersom det är stort fokus på läsundervisning och lässtrategier hos många nu.

  Stort lycka till!

  SvaraRadera
 2. Välkommen till bloggvärlden! Så kul att få följa dig. Ska genast lägga till dig i min blogglista.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej Marie :)
  Jag ser också fram emot att följa din resa och även själv testa att använda en del av de verktyg som du gör tex Story Jumper och Flipsnack.

  Hälsningar Annelie

  SvaraRadera